KARAN'DAN BAYRAKTAR'A "HODRİ MEYDAN"

KARAN'DAN BAYRAKTAR'A "HODRİ MEYDAN"

Karan, FİSKOBİRLİK’in AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’a ‘Hodri Meydan’ diyerek birliğin mali tablosunu kalem kalem kamuoyuna açıklamaya davet etti

Ben bir Bağımsız Denetçi, Mali Müşavir ve Giresun Merkez FİSKOBİRLİK Kooperatifi ortağı olarak, Bayraktar’ın çağrısı doğrultusunda mali verileri incelemek istiyorum.

KARAN'DAN BAYRAKTAR'A "HODRİ MEYDAN"

FİSKOBİRLİK EFİT yerleşkesindeki arazi imar amaçlı satılırken, Giresun’da, tüm siyasiler ile etkili ve yetkili sivil toplum kuruluşları sessizliğini korumaya devam ediyor.

Giresun Üniversitesi gelişim alanında bulunan ve birliğin en değerli gayrimenkulünün satış kararına en başından beri karşı çıkan gündeme taşıyan Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan bu işin peşini bırakmıyor.

Karan, son günlerde bazı ulusal düzeyde gazete ve televizyonlarda konudan alakasız açıklamalarda bulunarak, FİSKOBİRLİK’in bir kuruş dahi borcu olmadığını savunarak, algı oluşturmaya çalışan FİSKOBİRLİK’in AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’a ‘Hodri Meydan’ diyerek birliğin mali tablosunu kalem kalem kamuoyuna açıklamaya davet etti.

Karan, “FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın bazı görsel ve yazılı medyada, ‘FİSKOBİRLİK’in piyasaya, bankalara ve devlet kurumlarına borcunun bulunmadığı, isteyen ortak/üyelerin başvurusu halinde inceleme yapabileceği" minvalinde açıklama yapmıştır. Birliğin son iş yılına ait faaliyet raporu ve bilançosu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından tayin edilecek mali müşavirler tarafından incelenmesi kaydıyla kamuoyu adına talep ediyoruz. Ayrıca bu bağlamda bende bir Bağımsız Denetçi, Mali Müşavir ve Giresun Merkez FİSKOBİRLİK Kooperatifi ortağı olarak, Bayraktar’ın çağrısı doğrultusunda mali verileri incelemek istiyorum. Dilekçe ile başvuruda bulunarak birliğin mali tablosunu talep edeceğim. Hodri Meydan” dedi.

Karan, önceden hazırlanmış çanak sorularla değil, FİSKOBİRLİK’in merkezi Giresun’da basının karşısına geçip, birliğin geleceği, mali yapısı, gayrimenkul satışları ve 2. Organize Sanayi Bölgesi yatırımıyla ilgili sorulara cevap vermesini beklediklerini de belirterek, “Ne kadar doğru olduğu tartışmaya açık olan, FİSKOBİRLİK’in bir kuruş borcu yok” demekle bu işten sıyrılmazsın Lütfi Efendi” ifadelerini kullandı.

***

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ne demişti:

"BÜTÜN BORÇLARI ÖDEDİK

Çok sık dillendirilen gayrimenkulleri satıyor hikayesi var. Bunların yüzde 90'ı aslında 2007-2012 yılları arasındaki satışlardır. Bunu defaatle açıkladım. 2007 yılında biz devralmadan önce FİSKOBİRLİK'in değer ifade eden bütün gayrimenkulleri sadece ŞEKERBANK'a olan borç sebebiyle haciz olarak satışa çıkarılmıştı. Biz aslında gayrimenkullerin bir kısmını kurtardık öyle söyleyelim. Bunun dışında 140 milyon dolarlık üreticiye borç vardı. Aylık 2 milyon dolar bir cari gider var. Dolayısıyla bir kuruşluk üretim yokken biz aslında bitmiş bir kurumu ayağa kaldırdık. Bütün borçları ödedik.

Son 5 yılda sadece üretim kapasitesini yüzde 500 artırdık. Şu anda entegre tesisimizde yaklaşık 400 insan çalışıyor ve 3 vardiya çalışıyoruz. Böyle çalışan bir kurumu kamuoyunda belgesiz ve bilgisiz bir şekilde lanse etmek hakkaniyetli değil. Bizim günü geçmiş borcumuz yoktur. Elimizdeki ürün stoku borca mukabildir. Düzenli büyüyen, aldığı borcu ödeyen bir kurumuz biz. Net olarak tekrar söyleyelim bu iddiaların hiçbirisi doğru değildir"