Giresun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Elektrokonvülsif (EKT) Tedavisi
Giresun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Elektrokonvülsif (EKT) Tedavisi
Giresun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri uzmanları ve anestezi uzmanları iş birliği ile Giresun’da ilk kez Elektrokonvülsif tedavi (EKT) uygulaması gerçekleştirildi.
Elektrokonvülsif tedavi (EKT), birçok ruhsal bozukluk tedavisinde 50 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor. EKT, sade bir tanımlamayla, hastada elektrik aracılığıyla yapay bir konvulsiyon (yaygın kasılmalar) nöbeti oluşturmasıdır. Uygulama ile oluşan konvulsiyon, beyinde hücresel düzeydeki etkileri ile tedavi edilmektedir.
EKT, etkisinin hızla başlaması, ilaçla tedavi edilemeyecek durumlarda kullanılması, gebelik ve yaşlılık gibi durumlarda da kullanım seçeceği olması sebebi ile değerli bir seçenek durumunda…
Yaşamı tehdit edici sorunlara neden olabilen şizofreni katatoni tipinde, yeme-içme reddi olan durumlarda, ciddi intihar düşüncelerinde de EKT ile hızla düzelme sağlanabiliyor.
Günümüzde EKT, psikiyatri ve anestezi ve reanimasyon klinikleri ortaklığında, anestezi eşliğinde yapılmaya başlanmıştı.
EKT'de kullanılan çok düşük elektrik akımının tercih sebebi, günümüzde mevcut kimyasal nöbet oluşturuculardan çok daha kolay ve güvenle uygulanabilmesidir.
Uygun olan hastalarda ve hastalıklarda, tüm dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan EKT nin Giresun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi uygulanıyor olması hem şehrimizdeki hastalarımızın konforu hem de tedaviye ulaşma imkanlarını artıran önemli bir tedavi seçeneği oldu.