Bakan Göktaş'tan Giresun Valiliğine Ziyaret

Bakan Göktaş'tan Giresun Valiliğine Ziyaret
Vatandaşın önceliklerini dikkate alarak şehirlerde sosyal hizmetleri güçlendirdiklerini vurgulayan Göktaş, Giresun'a 110 milyar 174 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti.
Göktaş, Bakanlığın Giresun'a yatırım ve sosyal desteklerinin ise 6 milyar 905 milyon lira olduğuna işaret ederek, kentteki 6 sosyal hizmet merkeziyle toplumun her kesimine hizmet götürdüklerini anlattı.
Vali Mehmet Fatih Serdengeçti de ziyaretle ilgili yaptığı paçıklamada “Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere ilimizi teşrif eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sn. Mahinur Özdemir Göktaş’ı Ordu-Giresun Havalimanında karşıladık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sn. Mahinur Özdemir Göktaş’ı Valiliğimizde ağırlayarak ilimizde yürütülen kurum faaliyetleri ve çalışmalarımızdan bahsettik. Sayın Bakanımıza Giresun'umuza göstermiş olduğu özel ilgiden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
Makam Ziyaretinin ardından Giresun Valiliğinde bir basın açıklaması düzenleyen Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak geçen yıl 54,7 milyar lira evde bakım yardımı ödemesi yaptıklarını belirterek, "Bu ay da toplam 4,8 milyar lira evde bakım yardımını hesaplara yatırdık." Dedi.
"Aylık ortalama Türkiye genelinde 542 bin vatandaşımıza bu hizmeti sunuyoruz. Giresun'da ise bu hizmetten 3 bin 750 vatandaşımız faydalanıyor. 2024 yılında toplam 54,7 milyar lira evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirdik. Bu ay da toplam 4,8 milyar lira evde bakım yardımını hesaplara yatırdık. Bildiğiniz gibi ocak ayında memur maaş katsayısında düzenlemeyle evde bakım yardımı ödemelerini şubat ayında hak sahiplerinin hesabına yatıracağız ve bu artışla beraber evde bakım yardımı 10 bin 125 lira olarak yatırmaya devam edeceğiz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde büyük Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini belirten Göktaş, hizmetleri büyük bir hassasiyetle yürüttüklerini vurguladı.
Göktaş, vatandaşın refahı ve huzuru için politikaları hayata geçirdiklerini dile getirerek, hizmetlerin kapsamını ve kalitesini genişlettiklerini, her zaman vatandaşın yanında olmaya ve ihtiyaçlarını yakından takip etmeye devam edeceklerini aktardı.
Elazığ'da 2005'te şehit olan Jandarma Onbaşı Zafer Konak'ın ailesini ziyaret eden Göktaş, AK Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz ve partililerle de bir araya geldi.